Care este rolul lampadarului in designul interior?
Lampadarul este un corp de iluminat inalt, conceput sa stea pe podea si sa pozitioneze lumina mai sus intr-o incapere. Aceasta piesa include urmatoarele caracteristici de design: o baza care se asaza pe podea si ofera stabilitate, un picior inalt astfel incat lumina sa poate fi plasata mai sus, unul sau mai multe socluri sau LED-uri pentru a furniza lumina, de obicei montate aproape de partea de sus a piciorului si abajurul pentru a proteja ochii de stralucire si pentru a lumina intr-o anumita directie.
Lampadarul este de obicei pozitionat fie in coltul unei camere, fie in spatele unei zone de relaxare, deoarece lumina sporita este utila pentru desfasurarea activitatilor, lectura si asa mai departe. Cel mai des este folosit ca lampa de lectura de podea, iar unele lampi de citit sunt proiectate special pentru acest scop.
De obicei, varful lampadarului este cel putin la inaltimea pieptului, la nivelul ochilor sau chiar mai inalt decat o persoana care sta in picioare. Pozitionand sursa de lumina atat de sus in camera, lampadarul permite luminii sa fie directionata catre tavan, fie in jos peste o zona de relaxare, mai exact o canapea in living sau in birou.
Caracteristicile unui lampadar
Abajurul iti protejeaza ochii in special atunci cand este aproape de nivelul ochilor, in momentul in cand stai in picioare. Cand esti asezat, este posibil sa vezi interiorul sau partea inferioara a lampadarului, ceea ce poate expune lumina becului direct la ochi. In acest caz, cel mai potrivit este sa il plasezi mai departe de locul in care stai sau in spatele fotoliului in care obisnuiesti sa te relaxezi citind seara.
Un lampadar poate avea un bec, doua, trei sau mai multe, oferind o lumina mai puternica, utila pentru diverse activitati. Odata ce lumina este emisa de lampa, aceasta poate fi manipulata in cateva moduri diferite.
Abajururile sunt folosite pentru a filtra, directiona si modela lumina. Un abajur clasic are o deschidere in partea de sus si, de obicei, o deschidere echivalenta sau mai mare in partea de jos. In functie de densitatea materialului din care este confectionat abajurul, o anumita cantitate de lumina poate trece prin abajurul propriu-zis, luminand abajurul intr-un mod decorativ, difuzand si nuantand o parte din lumina. Restul luminii este deviata si reflectata prin partea de sus si de jos a abajurului. Un abajur mai mare va dispersa lumina pe o zona mai larga.
Diferite tipuri de lampadare pentru diferite scopuri
Exista o multitudine de modele de lampadare concepute pentru a produce diferite tipuri de lumina pentru diverse scopuri. Functionalitatea lampii de podea poate fi diferita si, prin urmare, selectarea modelului potrivit este importanta in functie de modul in care trebuie sa utilizezi lumina sau de scopul pe care ar trebui sa-l serveasca; acele lampadare care sunt folosite pentru lumina ambientala, cele pentru citit si acelea cu scop decorativ in mare parte.
Bow de la Zuiver
Lampadarul Bow de la Zuiver este o piesa actuala, extrem de fresh, cu calitati evidente: inspirat din anii ’60, vintage, disponibil in trei culori – aramiu, auriu si negru. Pentru confortul tau, inaltimea lui Bow este ajustabila. Este prevazut doar cu un bec si in momentul in care il vei aprinde, vei avea o surpriza: tavanul va fi acoperit cu mici puncte de lumina datorita designului abajurului pe partea superioara. Cu siguranta va fi vedeta livingului tau, doar uita-te la el!
Nuba de la Kave Home
Vrei sa aduci natura in casa ta? Lampadarul Nuba de la Kave Home are un design unicat, piciorul avand detalii decorative realizate din lemn de vita de vie reciclat. Abajurul alb este realizat din bumbac, functioneaza cu un singur bec si creeaza o atmosfera calduroasa si primitoare. Aceasta piesa reuneste designul si durabilitatea!
Leaves de la Bolia
Lampadarul Leaves de la Bolia combina un design elegant si linii sculpturale cu o baza masiva din terrazzo, facand un contrast frumos cu simplitatea designului. Functioneaza cu LED si becul nu poate fi inlocuit. Abajurul este inspirat de frunzele in miscare si poate fi rotit pentru pentru a te asigura ca ai intotdeaua lumina potrivita, indiferent daca lampadarul este pozitionat langa canapea, fotoliu sau ca o solutie creativa de lampa de noptiera.
Falcon de la Dutchbone
Simti lipsa unei piese indraznete care sa sparga monotonia din incapere? Lampadarul Falcon de la Dutchbone se lipeste de podea asa cum un soim isi strange prada. Deoarece gheara mare si neagra parea intr-un fel realista, Dutchbone a creat si o versiune aurie. Un pic mai suprarealista, mai eleganta, dar la fel de dura ca versiunea neagra. Pentru a completa aspectul de pasare, abajurul a fost proiectat inclinat ca un cioc. Lampadarul Falcon este gata sa ofere interiorului tau un aspect inedit!
Orb de la Bolia
Lampadarul Orb de la Bolia este un rasfat vizual! Aceasta piesa are cel mai bun design industrial din metal auriu si sticla, echilibrand frumos exteriorul brut cu o expresie ultra-eleganta. Functioneaza cu patru becuri, iar inaltimea nu este ajustabila. Un adevarat eye-catcher care ii va da o multime de personalitate casei tale indiferent daca il plasezi in living, in hol sau chiar in dressing. Descopera intreaga colectie de corpuri de iluminat Orb si creeaza-ti cel mai cool stil industrial!